Top
Menu Luk
Yale Doorman

Elektronisk låsesystem gør dagligdagen lettere


I fremtiden kan vi forvente, at vores nøglebundter bliver mindre. Der ses nemlig en stigende udvikling i elektroniske låsesystemer, hvor den gammeldags nøglefunktion er skiftet ud med enten koder, kort til scanning eller små chip-brikker. Læs her mere om de elektroniske systemer, og hvordan de passer ind i din hverdag.

Overblik og sikkerhed i det private hjem

Nøglen til vores hjem er måske noget af det mest private, vi ejer, fordi det giver adgang til vores base, hvor vi gemmer vores personlighed og lader diverse karrieremasker hænge ved døren. I fremtiden vil nøglen til vores hjem dog ikke længere være lavet af metal og hænge i en nøglering med nøgler til cyklen og fitnesscenteret. Allerede nu findes der forskellige elektroniske låsesystemer, men det, der i høj grad introduceres til det private marked i øjeblikket, er Yale Doorman, nærmere sagt Yale Doorman Easy.

Denne elektroniske lås reagerer på en personlig kode. Hvert familiemedlem har deres egen kode, og du kan sågar udskrive midlertidige koder til eksempelvis håndværkere eller rengøring. Systemet arbejder sammen med en app og en hjemmeside, så man kan se, hvem der kommer og går fra ens hjem. Det kan eksempelvis være relevant, hvis du vil sikre dig, at børnene er kommet hjem fra skole. En af de vigtigste funktioner er dog, at låsen har en indbygget alarm, der går i gang, hvis en tyv forsøger at bryde ind. Så er du godt dække ind og kan forlade dit hjem med en god følelse i kroppen.

Yale Doorman


Systematisering af de mange

Systemerne har i lang tid været brugt i eksempelvis hotelbranchen, hvor gæsterne fik udleveret elektroniske kort til deres hotelværelser. Samme teknologi ses i større boligejendomme, hvor administrationen har mulighed for at kontrollere, hvem der har adgang til hvilke områder med eksempelvis en nøglebrik – en brik med en chip i, programmeret til kun at kunne låse visse elektroniske låse op.

Har en ejendom de elektroniske låse på hoveddørene til lejlighederne, skal de ikke længere bekymre sig om, om beboere har afleveret alle nøgler, når de er fraflyttet foreningen. Nu skal de tidligere beboeres chip bare deaktiveres, og de nye beboere får deres egne til deres nye bolig. Yale Doorman-systemet tager udgangspunkt i brugen af personlige pinkoder til brugerne, og det betyder, at man ved uddeling af specifikke koder til specifikke personer kan styre, hvem der har adgang til hvilke områder. Som administrator har man også mulighed for at deaktivere koder, når en beboer fraflytter, og man kan udlevere midlertidige koder, når der eksempelvis skal en håndværker forbi.


Når man overvåger adgangsforhold og styrer, hvem der kan få adgang til hvad, udfører man det, der hedder adgangskontrol. Hvor man tidligere skulle have skrevet ned, hvem der havde hvilke systemnøgler, der virkede til hvad, har man nu mulighed for elektronisk at til- og fravælge folks adgangsrettigheder. Det gør det langt nemmere, overskueligt og mere fleksibelt at administrere og overvåge brugen af større ejendomme og arbejdspladser. I sidste ende betyder det et højere sikkerhedsniveau, så man kan godt forstå, hvorfor flere og flere køber de elektroniske låsesystemer.