Top
Menu Luk
amagerkbh

En rigtig Tycho Brahes-dag


Når du bare er rigtig uheldig.

Hvad vil det sige at have en rigtig Tycho Brahes-dag? Egentlig findes der daterede Tycho Brahes-dage – som mere præcist er 32 dage ud af hele året – som anses som uheldige dage. Dette er særligt, hvis du bliver gift, har fødselsdag, indgår en særlig aftale eller noget andet, der har stor betydning for din person og dit liv, på lige præcis en af de dage. Selvom det måske ikke er specifikt på en af disse datoer, at du har en dårlig dag, så kan det i den grad føles som en Tycho Brahes-dag alligevel. Et eksempel på en rigtig uheldig dag kunne være som følger:

Din alarm ringer ikke, så du vågner senere end normalt og har pludselig ikke så lang tid til gøre dig klar. I forvirringen spilder du kaffe på dine bukser. Hurtigt pakker du det essentielle, du skal have med og smækker døren efter dig. Eftersom du stod for sent op, må du løbe for at nå bussen til arbejde. Bussen holder ved stoppestedet, men som du banker på døren, kører den væk. Nu må du vente på den næste.

Amager
Amager

Trods den store kamp kommer du for sent på arbejde. Heldigvis er dine kollegaer forstående, og du går i gang med dagens opgaver. Hovedpinen sætter ind i løbet af formiddagen, fordi du ikke sov ret godt i nat. Da det bliver frokosttid, må du købe din mad et sted i nærheden, da du indser, at du ikke nåede at smøre madpakke i morges.

Om eftermiddagen arbejder du videre, og du må tage et par panodiler og en stærk kop kaffe for ikke at sidde og savle ned i dit tastatur af ren træthed. Klokken 16:00 har du fri. Denne gang når du bussen og kan komme sikkert hjem. Da du står foran din dør og vil låse dig ind i din bolig, indser du, at den ene ting, som du burde have husket i morges, har du fuldstændig glemt: Dine nøgler! Du slår dig selv for panden. Hvorfor valgte du ikke en elektronisk Yale Easy lås, da du havde muligheden? Uanset hvad har du smækket dig ude nu, der er ingen i nærheden til at hjælpe, og du må nu søge efter en låsesmed fra Amager på din telefons internet. Heldigvis er låsesmeden der hurtigere, end du forventer, og hjælper dig ind i dit hjem. Da du endelig sætter dig i din sofa, dukker ét spørgsmål op i dine tanker: Bør du grine eller græde?

En låsesmed fra Amager: Lyspunktet på dagen

Hvad kan man gøre, når man har en rigtig uheldig dag? Mind dig selv om, at der er en ny dag i morgen. Det kan dog være hårdt, hvis alt er imod dig som i historien ovenfor. Man har nok mest lyst til at være i virkelig dårligt humør, når det er overstået, men det bedste og sundeste for dig er faktisk at grine af det og ryste det af dig ved hjælp af humor. Det kan være svært, specielt hvis man ikke har ret meget selvironi, men man bør anerkende, hvornår noget er éns egen skyld, og hvornår noget er ren og skær uheld. Dagen nævnt ovenfor havde nok startet bedre, hvis der var blevet sat en alarm på telefonen. Det er lidt sjovt, hvordan én lille handling kan forandre så meget og have så mange konsekvenser. Heldigvis kan du grine det væk, komme videre og være taknemmelig for, at du kunne finde en låsesmed på Amager, der altid har døgnåbent.