Top
Menu Luk
Parken

Flink fyrJeg mødte engang en fyr, da jeg var ude at lufte min hund i parken. Han var der i samme ærinde, og da vores hunde lod til at være glade for hinanden, faldt vi i snak. Det er 15 år siden, men jeg husker det stadig, for det skulle vise sig at få stor betydning for min fremtid. På daværende tidspunkt var jeg arbejdsløs og temmelig meget i vildrede over, hvad jeg skulle stille op med min økonomi. Jeg havde haft eget firma og solgt støvsugere i nogle år, men jeg havde ikke fået lavet mine regnskaber ordentligt, og Skat var kommet efter mig og havde lukket firmaet. Kim Hersland, som fyren med hunden hed, fortalte mig, at han var revisor, og han tilbød at hjælpe mig med regnskaberne. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at genoplive firmaet, men da jeg ikke ejede kongens mønt, og da han var så sød at tilbyde sin hjælp billigt, sagde jeg ja tak.

Trylleri med tal

Det tog noget tid at finde alle fakturaer og gamle regnskaber frem til Kim Hersland, men det lykkedes, og så gik det hurtigt. Han tryllede, og inden længe var mine gamle regnskaber i orden, og jeg kunne sende dem ind til skat. Skat var tilfreds og lod mig få en afdragsordning og gav mig lov til at åbne mit firma igen. På det tidspunkt havde jeg dog fået nok af at være selvstændig og af at sælge støvsugere, og jeg var blevet ret fascineret af Kim Herslands trylleri med tallene. Derfor valgte jeg faktisk at prøve kræfter med at blive bogfører selv, selvom jeg aldrig tidligere har interesseret mig for regning eller økonomi.

Parken

Ny levevej

Nu er der gået 15 år siden mødet i parken en solskinsdag i maj måned. Jeg har for længst betalt, hvad jeg skylder til skat, og jeg er blevet bogfører og ernærer mig herved. Kim Hersland har hjulpet mig meget, både med rådgivning og med en praktikplads hos ham. Så jeg er blevet oplært af den allerbedste. Jeg er startet på en frisk i livet, og jeg synes, det går rigtig godt. Det er utrolig spændende at arbejde med tal, og det er rigtig givende for mig at kunne hjælpe andre, der som mig selv for 15 år siden, er i vanskeligheder økonomisk eller bare ikke gider bruge tid på regnskaber. Både Kim Hersland og jeg har sidenhen fået nye hunde, men vi mødes stadig i parken, hvor vi sludrer, taler forretninger og lader hundene lege med hinanden. Vi har et rigtig godt kammeratskab, og man kan jo også kalde os kollegaer. Jeg har utrolig meget at takke ham for, og jeg er virkelig glad for, at jeg valgte at gå i parken den dag for 15 år siden. Ellerd ved jeg ikke, hvor jeg havde været i dag.

Hvis du leder efter kilder med info omkring Kim Hersland: