Top
Menu Luk
Vinduer

Hvem skal sørge for en udskiftning af dine vinduer?Du står i situationen, at du skal have udskiftet dine vinduer. Men hvem skal gøre det? Er det noget, du kan klare selv? Er det noget, MÅ klare selv? Det korte svar, at du aldrig bør stå for en udskiftning af dine vinduer selv. Læs her hvorfor.

Fagpersonale er vejen frem

Det anbefales på alle punkter, at du får en fagperson til at stå for en udskiftning af dine vinduer. En tømrer med speciale i vinduer kan hurtigt og korrekt få udskiftet vinduerne, så der ingen problemer er – nu eller i fremtiden. Der er mange ting, der skal overvejes, når dine vinduer skal udskiftes, og derfor er det en god idé at vælge en erfaren tømrer, der har styr på, hvordan bygningens konstruktion passer sammen med den vinduestype, du har valgt.

En anden, væsentlig fordel ved at bruge en erfaren tømrer er den vejledning, der uden tvivl følger med. Stiller du dog åbent over for alternativer, selvom du måske allerede har valgt en vinduesløsning, kan tømreren ud fra din bolig og dine behov vurdere, om der er andre vinduer eller løsninger, der passer bedre til dig. Det giver dig med andre ord mulighed for at få mest ud af dine penge, når du alligevel skal have udskiftet vinduerne.

Gør-det-selv – det er ikke sikkert

Der er mange, der vælger at udskifte deres vinduer selv. Suk. Det virker måske nemt, og internettet kan da givetvis også hjælpe med meget, langt hen ad vejen kan det ikke betale sig at stå for opgaven selv. Det er eksempelvis vigtigt, at der bliver lukket helt tæt mellem bygningen og vinduet, hvis ikke der skal opstå en kuldebro, der kan give fugtskader. En vigtig pointe er også, at producenten af vinduets garanti ofte frafalder, hvis ikke en certificeret fagperson har stået for arbejdet, ligesom en det kan være svært at få en forsikring til at dække skader, uden at arbejdet kan dokumenteres. Derfor er det bedst for dig selv i det lange løb at investere lidt i at få en tømrer til at stå for udskiftningen.

Få tjekket dit arbejde

Har du allerede udskiftet dine vinduer selv, er det ikke strengt nødvendigt at få den taget ned igen. Det kan være nok at få en tømrer ud og vurdere dit arbejde. Han kan hjælpe dig ved at udpege eventuelle fejl og mangler, eller han kan udføre det arbejde, der skal til, for at vinduet er monteret korrekt. Når tømreren har sagt god for monteringen af vinduet, kan du få en dokumentation på, at alt er som det skal være og opfylder de krav, der måtte være. Det kan hjælpe dig hos forsikringen, og hvis du skal videresælge din bolig. Er der ikke dokumentation på arbejdet, vil det nemlig ikke tælle som en forbedring, og de penge, du har brugt på vinduerne, vil være spildt.

Det kan ikke understreges nok, hvor meget det anbefales, at du hellere involverer en tømrer i opgaven. Det betyder ingen skjulte overraskelser, ingen fremtidige skader og en god investering i din bolig.