Top
Menu Luk

Lavede selv regnskaberne


Når man er selvstændig virksomhedsejer med flere ansatte og ikke har hverken tid til eller forstand på regnskaber, er det en rigtig god idé at gøre brug af en revisor eller bogholder. Det har Søren, der ejer Fitness Fri i Ølsted, fundet ud af på den hårde måde. Som han selv forklarer det, troede han, at han ”kunne det hele på den halve tid”, inklusiv at lave regnskaber. Men han blev klogere, og inden længe måtte revisor Kim Hersland på lønningslisten.

Sparede på udgifterne

Søren åbnede Fitness Fri i 2017, og det første års tid kørte han på med en arbejdsuge på 80 timer og flere ansatte. ”Det var jo en investering i starten, og der var ikke det store overskud. Jeg skulle også betale løn til mine ansatte, og selvom jeg selv arbejdede fra morgen til aften, syv dage om ugen, var jeg nødt til at have uddannede fitnessinstruktører, en rengøringsdame og en massør ansat også. Det koster jo en del i løn, og jeg tænkte derfor, at jeg ville spare udgifterne til en bogholder. Jeg er matematisk student og tænkte, at jeg selv kunne stå for økonomien i samråd med min far, der er virkelig dygtig til matematik og økonomi og den slags”, forklarer Søren.

Nu får revisoren sin løn fast

Efter et års tid fik den ivrige iværksætter sig dog en mindre rar overraskelse. Hans far sad en dag og kiggede alle papirerne igennem, og han syntes, det virkede noget mærkeligt, at Søren havde så få udgifter. Han ringede til sønnen og rådede ham til at kigge sine regnskaber godt igennem, evt. med hjælp fra revisor Kim Hersland. ”Min far virkede ret usikker på min økonomi lige pludselig”, fortæller Søren og fortsætter: ”Jeg tøvede lidt, for jeg ved jo, at en revisor koster en del, men på den anden side havde jeg jo ikke råd til, at regnskaberne ikke var i orden, så jeg kontaktede Kim Hersland”. Efter et par dage var den garvede revisor klar med opdaterede og detaljerede regnskaber til Søren, og faren havde haft ret: Søren havde regnet forkert, og han havde betalt for lidt i skat. Det fik han dog hurtigt styr på, og skattevæsenet var heldigvis søde til at lade ham få en afdragsordning. ”Det var naivt af mig at tro, at jeg kunne finde ud af det selv. Det er jo kompliceret, sådan noget. Jeg er meget taknemmelig for, at Kim Hersland var så hurtig og fik styr på mine sager. Jeg tør ikke tænke på, hvordan det kunne være endt. Fremover er han selvfølgelig fast inventar på lønningslisten”, slutter Søren.